Takkatrendit 2024

Takat ovat suosittuja lämmönlähteitä ympäri maailmaa, mutta niiden käyttötarve ja muotokieli elävät kulttuureittain suuresti. Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa yleisimmät takat ovat nykyään minimalistisia ja nopeasti lämmittäviä tuotteita. Mitä enemmän maantieteellisesti koilliseen päin Euroopassa siirrytään, sitä yleisempiä massiiviset varaavat takat ovat. Millaiset takkatrendit ovat havaittavissa Suomen takkamarkkinoilla?

Takat Suomessa

Suomessa perinteisenä lämmönlähteenä toimiva varaava takka on alkanut kutistua. Suurien varaavien takkojen, kuten leivinuunillisten tiilitakkojen kysyntä on vielä suurta Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä haja-asutusalueilla, joissa moni hankkii takan myös varalämmönlähteeksi. Nämä suurimmat mallit ovat yleensä klassisen muotoisia suorakulmaisia, tiilestä tai elementeistä tehtyjä suoraluukullisia malleja. Alla muutama esimerkki millaiset takkatrendit pitävät pintansa Suomessa vuonna 2024.

Kevyttakka

Kiertoilmatakka

Kiertoilmatakkoja on saatavilla myös varaavalla massalla. Takan koko määrittää pitkälti takan ulkonäköä. Yleisimmin kiertoilmatakkasydämen ympärille asennetaan varaavia massalevyjä tai -kiekkoja, jolloin kiertoilmatakan varaavalla massalla saadaan muutama tunti lämmitettyä vielä polton jälkeen. Linnatulen Piccolo -takka on mietitty samoin, mutta toisin päin. Varaava massa sisällä ja kevyttakan ulkokuori ulkona. Näin tuloksena muuntautumiskykyinen trendikäs ratkaisu joka kotiin ja mökille.

Takkojen pinnat

Takkoihin saa usein erilaisia pintoja. On kaakelia, rappausta, teräskuorta ja löytyy vielä erikseen erikoispinnoitteet, kuten esimerkiksi erilaiset kalkkipinnoitteet, joilla saadaan viimeisteltyä juuri asiakkaan näköinen uniikki tuote. Takkatrendit kestävät yleensä useamman vuoden, jopa vuosikymmenenkin yli. Takkaa hankkiessa kannattaa kuitenkin muistaa oletko hankkimassa

Scroll to Top