Takan hankinta rahoituksella?

Mitä ottaa huomioon takan rahoitusta hakiessa?

Takka rahoitusta hakiessa kannattaa hakea tarpeeksi isoa rahoitussummaa, joka varmasti kattaa takan ja mahdollisen hormin hankinta- ja asennuskulut. Kannattaa huomioida myös mahdolliset lupaan liittyvät kustannukset, joita takan ja hormin rakennuslupaan vaaditaan. Rahoituslaitokselta haettua summaa ei tarvitse kokonaan nostaa, vaan rahoitettu summa määräytyy hankinnan kokonaissumman perusteella.

Takan hintaan vaikuttaa muun muassa pinnoitemateriaali, mahdolliset lisäkerrokset, savupellin sijainti, paloilman tuonti takalle suljetusti sekä eduslasi tai -pelti. Hormin hintaan voi vaikuttaa pituuden lisäksi läpivientien määrä, maalattu osuus sekä hormin sijainti vesikatolla harjaan nähden.

Takan ja hormin asennukseen kuluva aika määrää asennustyön hintaa. Kevyttakan ja hormin asennushinta jää yleensä alle 1000 euron, mutta isompien varaavien takkojen ja hormien yhteisasennushinta saattaa ylittää 2000 euroa.

Miten etenen takan hankinnassa?

Aina ensimmäisenä kannattaa olla yhteydessä takka-asiantuntijaan, jonka kanssa voit käydä läpi millaista takkaa tarvitset ja millaiseen tilaan sekä käyttöön takka tulee. Asiantuntijamme löydät täältä. Asiantuntijamme voi tässä vaiheessa tehdä sinulle tarjouksen useammastakin eri takasta ja näiden hintojen perusteella voit lähteä täyttämään rahoitushakemusta sivujemme kautta. Kun sinulla on hyväksytty rahoituspäätös, voit päättää takan hormeineen ja hakea niihin mahdollisesti erikseen tarvittavaa rakennuslupaa. Luvan saatuasi voit tilata tuotteet ja jäädä odottamaan takka- ja hormitoimitusta. Asentaja tulee näiden jälkeen ennalta sovittuna ajankohtana asentamaan tuotteet. Kun tuotteet on asennettu, allekirjoitat takan vastaanottopöytäkirjan, joka lähetetään rahoituslaitokselle ja rahoitus lähtee käyntiin hakemuksessa haetulla määräajalla ja kuukausierällä.

Takka rahoituksella
Scroll to Top