Osallistu ilmastotalkoisiin valitsemalla Linnatulen takka

Juuri nyt sydäntalvella lähestytään sähkönkulutuksen huippukapasiteettia. Tulisijan käytöllä saadaan tehokkaasti säästettyä lämmityskustannuksissa, vähennettyä tuontisähkön määrää ja turvattua kodin lämmitys suomalaisissa sääolosuhteissa. Puilla poltettu energiamäärä suomalaisissa pientalouksissa vuoden aikana vastaa jopa yhden ydinvoimalan verran energiaa.

Suomalaiset haluavat selkeästi lisätä bioenergian käyttöä lämmitysmuotona, mutta saada myös lisää valistusta pienhiukkaspäästöjen vähentämiseksi.

Aiheesta on juuri valmistunut Taloustutkimuksen toteuttama tutkimus. Taloustieteilijä Pasi Holmin johdolla tehdyn tutkimuksen tulokset ovat mielenkiintoisia. Takka lämpiää talvikuukausina lähes päivittäin ja valtaosa on sitä mieltä, että tulisija pitäisi löytyä jokaisesta pientaloudesta. Tulisijojen kanta on kuitenkin vanhaa ja päästöiltään täysin eri luokkaa kuin nykyajan ratkaisut. Uuteen ja vähäpäästöisempään tulisijaan päivittämällä voidaan päästä murto-osaan siitä, mitä vanhan tulisijan päästöt olisivat, ja näin osallistua ilmastotalkoisiin.

Linnatulet kaikki tulisijat ovat CE-hyväksyttyjä. Erityinen ylpeydenaihe on Linnatulen kehittämä innovatiivinen ECO-takkamallisto, jossa puu palaa entistä puhtaammin ja hiukkaspäästöt pysyvät minimissä. Linnatulen kehittämän pesäratkaisun ansiosta sama lämpöarvo saadaan vähemmällä puumäärällä. ECO-malliston tulisijat täyttävätkin Euroopan tiukimmat päästövaatimukset sekä Suomessa vuonna 2022 voimaan tulevat uudet päästömääräykset.

Scroll to Top